Diana Manole – Back to Nature

6 Octombrie 2017 – 28 Octombrie 2017

Eveniment: NAG #11

curator: Irina Moreno

Lucrările Dianei Manole pornesc de la seducție, ne învăluie în mister, și ne poartă înapoi în timp către un spațiu ideal, un spațiu dominat de natură și de esența vieții.
În artă femeia a fost reprezentată ca obiect, senzualitatea ei fiind exploatată de-a lungul secolelor și prezentată publicului sub aspectul ei frumos, dar și obiectivizată, ajungând de la simbolul purității la sex symbol.

Zonele de neclaritate sunt concepute ca un antidot al vremurilor actuale în care frumos înseamnă haine scumpe și perfecțiunea se atinge prin Photoshop în spațiul virtual iar în cel real prin operații estetice. Regăsim de asemenea oul, ca simbol al începutului și omul, ca produs al naturii. Acest om nu este însă oricine, este Adam, primul om, în grădina Edenului. Cu frunza în copac, nu acoperind-l.

Și totuși, ne intrebăm: oare ceea ce vedem nu este bărbatul obiect? Ce ne prezintă Diana Manole este o femeie întoarsă cu spatele către noi, parțial acoperită, și un bărbat dezbrăcat a cărui postură poate fi interpretată ca o invitație către tărâmul plăcerii carnale unde femeia este regizor iar barbatul un simplu actor.

text: Irina Moreno