NICOLA D’ARCO – Cinemagia 14-25 Noiembrie 2019
VERNISAJ: joi, 14 Noiembrie, 20:00
ROTENBERG-UZUNOV Art Gallery
Str. Constantin Esarcu, nr.1
NICOLA D’ARCO – Cinemagia 14-25 Noiembrie 2019
VERNISAJ: joi, 14 Noiembrie, 20:00
ROTENBERG-UZUNOV Art Gallery
Str. Constantin Esarcu, nr.1
Text: Irina Margareta Nistor
”Un vernisaj cinematografic la o expoziție de afișe de film, într-o galerie hollywoodiană, galeria Rotenberg Uzunov din inima artistică a Bucureștiului, la doi pași de Ateneul Roman, pe Constantin Esarcu 1, pe 14 nov,  cu o zi înainte de Postul Crăciunului, ca să experimentăm un dar foarte rar, într-un stil mai puțin cunoscut, la noi, un decollage fascinant!
Imaginile celebre într-un fel de puzzle răsturnat, o să vă pună la încercare memoria de cinefili pasionați, provocându-vă la un fel de arheologie în a 7-arta, cu chipuri legendare, de la Elvis la Claudia Cardinale și Ghepardul, trecând prin sfâșâietorul sfâșiat love story parizian cu Bogart si Ingrid Bergman în Casablanca fără a o ignora pe Sophia Loren ori pe Marthe Keller!
Drum bun în universul viselor recompuse!”
“Din anul 2000 am început primele lucrări pe pânză folosind tehnica mixtă a colajului peste care am intervenit cu pictură în ulei. În 2003 am început să experimentez tehnica décollajului fiind atras de curentul Noului Realism din anii ʿ60 fondat de câțiva artiști francezi și italieni, printre care și Mimmo Rotella, de la care am învățat sensul limbajului espresiv.
M-a atras această tehnică de rupere a afișului ca semn de protest în societate, iar acest mod de a explora afișul, de distrugere a lui vine din interiorul personalității mele.” Nicola D’Arco