Paul Țanicui / Ciprian Mureșan – „CEALALTĂ INIMĂ” CARTE – OBIECT

7 decembrie 2017 – 20 februarie 2018

Proiect editorial unic în literatura contemporană, carte-obiect, format de lux, copertă legată în piele într-un număr limitat de 100 de exemplare. Poeme de Paul Țanicui, cinci gravuri originale pe hârtie manuală semnate Ciprian Mureșan.
Paul Țanicui despre a cărui scriitură Andrei Codrescu spunea că face parte „din familia lui Marquez și a lui Mark Twain”, a fost într-o ordine aleatorie, vânzător de cărți, marochiner, săpători de fântâni în fost Yugoslavie, vânzător ambulant de cârnați italienești, topitor de plumb într-un atelier de vitralii, copywriter în diverse agenții de publicitate (BBDO, Publicis), inițiator, dezvoltator și producător al proiectelor muzicale Shukar și Shukar Collective. A lucrat la scrierea unui film comisionat de Jhon Turturro pentru Canal , a contribuit ca producător delegat la realizarea unui album world music susținut de Peter Gabriel. A absolvit Facultatea de Film din cadrul UNATC București și lucrează ca scenarist și regizor de film (Iagalo, Mousse au Chocolat, Two Lives). Este autorul așa numitei „reality – book” Trăind pe credit, Brumar 2012 și a romanului Quimera, Humanitas 2015.
Ciprian Mureșan (David Nolan Gallery NY / Nicodim Gallery LA / Galeria Plan B Cluj & Berlin) e unul dintre numele de referință ale artei vizuale internaționale. Artist de o versatilitate cu toatul specială, pictură, gravură, obiect, instalații video, lucrările sale sunt expuse în cele mai mari galerii de artă și muzee din lume – Centre Pompidou Paris, Tate Modern Londra, Centre d’art contemporaine Geneva, Art Basel Premier Art Fair etc.

curator: Irina Moreno