Jean Alexandru Steriadi – Lăutari

,
  • 16,5/20,5
  • ulei pe lemn
  • semnat

€2.000

A fost un pictor si grafician roman, profesor universitar la Scoala de Arte Frumoase din Bucuresti si membru de onoare al Academiei Romane din anul 1948. A studiat la Academia Regala din Munchen si apoi la Paris.
A condus muzeul lui Aman, apoi muzeul Kalinderu si a fost profesor la Scoala de Arte Plastice din Bucuresti. Este initiatorul si promotorul saloanelor de alb-negru in grafica.
In prima perioada de creatie, Steriadi a fost preocupat de compozitia de mari dimensiuni infatisand scene din viata oamenilor simpli.
Mai tarziu a pictat cu o emotie uneori invaluita de o usoara melancolie, peisaje urbane si acvatice, colturi ale vechiului Bucuresti, imagini din Dobrogea si din numeroasele sale calatorii.
Pictura lui Steriadi are o luminozitate delicat nuantata care atesta asimilarea celor mai pretioase trasaturi ale impresionismului.
Desenator talentat este autorul a numeroase portrete-schita care ating grafica romaneasca, o culme a genului prin precizia caracterizarii, spiritul de observatie, umorul inteligent.