PAUL VERONA – NATURA STATICA

  • 47,5/57
  • ulei pe panza
  • semnat

€1.200

Paul Verona a fost un pictor roman modern de o mare sensibilitate artistica, maestru al armoniilor cromatice, bine cunoscut in spațiul românesc si european. S-a născut si a trăit in Târgul Hertei timp de aproape 20 de ani.

Intre anii 1904-1907 a urmat cursurile școlii primare confesionale din Târgul Hertei, perioada in care s-a născut dragostea sa pentru pictura, sub influența tatălui Nicolae Henri Verona si mai ales a unchiului sau Arthur Verona.

Dupa absolvirea liceului Internat la Iasi in 1914 se înscrie la Facultatea de Drept, de unde se retrage după doi ani, din cauza declanșării primului război mondial. In paralel urmează si cursurile Școlii de Belle Arte Iasi pe care le încheie in 1916 pentru a se înrola ca ofițer in Armata Regala Romana.

Dupa război se dedica total pasiunii pentru pictura si își desăvârșește studiile ca pictor consacrat urmând exemplul unchiului Arthur Verina, in Franța la Academiile de Arta Julien si Grande Chaumiere, Paris, sub îndrumarea cunoscutului pictor Jean Paul Laurens, studii pe care le încheie cu brio in 1921.

Între 1921-1925 lucrează in atelierele unchiului sau Arthur Verona. Apoi pana in anul 1948 va expune numeroase picturi, de mare succes la Salonul Oficial Bucuresti.

Pictura este o natura statica, un pastel. Compoziția are simetrie ceea ce inspira stabilitate