Sorin Ilfoveanu – Bizant

,

-24/30 cm
-tus/hartie
-semnat

€1.200

Sorin Ilfoveanu este un pictor și desenator român contemporan, recunoscut în țară și peste hotare.
Pânzele lui Sorin Ilfoveanu sunt dominate de reprezentări care iau în considerare atracția umană pentru schimbarea aparențelor.

Femeia din creația artistului trimite spre tinerețe și mister, spre matricea energiilor și reveria perioadei de gestație. Chipul și trupul ei caută trăirile materne, artistul urmărind normalizarea bioritmurilor ori depășirea dizarmoniilor din timpul gestației.
Desenele artistului arată preocuparea pentru eul profund, eliberat de prejudecăți și așează mai presus de timpuri și spații.

Văzută în diversitatea manifestării sale, femeia din pânzele artistului este în primul rând simbolul dragostei. Îi este denunțat comportamentul sexual ambivalent, seducție și refuz în același timp.
Simplitatea stilistică este un mod de a fi al maestrului. Minuția și pasiunea pentru redarea visului cu ochii deschiși sunt însoțite de o știință și o plăcere a desenării simbolurilor. Grație unei profunde atracții pentru cunoașterea omului și a istoriei lui meandrate, Sorin Ilfoveanu recrează, în stilul său, câteva din marile teme ale culturii.